Hakkımızda

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2012 yılında kurulmuştur. Aynı yıl Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı merkezimizin kurduğu alt yapı sistemleri ile uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Merkezimiz ortak zorunlu derslerden olan  Atatürk İlke ve İnkılapları dersinin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi için alt yapı çalışmalarını 2014 yılında tamamlayarak, 2018 yılına kadar uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmesi sağlanmıştır.

2013-2014 öğretim yılında Yabancı Dil (İngilizce) I ve II derslerinin üniversitemiz öğrencilerine uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi için alt yapı ve çevrimiçi içerik (ders malzemesi) oluşturma çalışmaları tamamlanarak 2015-2016 öğretim yılından itibaren bu dersler uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmeye başlanmıştır.

Merkezimiz ortak zorunlu derslerden olan Türk Dili dersinin de uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi için alt yapı çalışmalarını tamamlamıştır ve 2019-2020 öğretim yılından itibaren bu dersler uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmeye başlanmıştır.

2013 yılında Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’ndan şu ana kadar 428 öğrenci mezun olmuştur. 2020 yılında Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İlköğretim Matematik Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmıştır ve şu ana kadar 40 öğrenci mezun olmuştur. Bu üç programa 2020-2021 Öğretim Yılı itibariyle 58 öğrenci kayıtlıdır.